top of page
La Gacilly, ένα μοντέλο υπεύθυνης διαχείρισης

Οι ρίζες μας στη Βρετάνη
«Μια μέρα το La Gacilly θα αναγνωριστεί και θα ευημερήσει, ορκίζομαι»


Για αυτήν την υπόσχεση που δόθηκε στη γη του, ο Yves Rocher δεσμεύτηκε. Αυτό μιας ζωής. Ήταν εδώ, στο χωριό της καταγωγής του, που δημιούργησε την πρώτη του τοποθεσία παραγωγής και τον βοτανικό κήπο, προσφέροντας σε αυτή τη γη μια νέα ευκαιρία για ανάπτυξη. Στη συνέχεια ήρθε το φιλικό προς το περιβάλλον Eco-hotel Spa και το 2017 το Maison Yves Rocher , ένα μοναδικό μουσείο που σχεδιάστηκε ως μια παγκόσμια έκθεση αισθήσεων από την επωνυμία Yves Rocher.
Η La Gacilly, η γενέτειρα του Cosmétique Végétale®, είναι επίσης παγκοσμίως γνωστή για το Φεστιβάλ Φωτογραφίας.

ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΜΑΣ

 

Η Eταιρεία Yves Rocher έχει αφιερώσει περισσότερα από 60 εκτάρια γης με πιστοποίηση Ecocert στη βιολογική γεωργία από το 1998. Cornflower, Mallow, Matricaria, Chamomile, Arnica, Calendula, Nasturzio, Edulis, Erba Cristallina και Ajuga Reptans: αυτά είναι τα εμβληματικά φυτά που εισάγουν στη σύνθεση των προϊόντων μας και ανταποκρίνονται σε όλες τις ανάγκες της μάρκας.

An eco-sustainable chain model
Yves Rocher Botanical Garden

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

 

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο συνδυασμός της γεωργικής επιστήμης και της βιοποικιλότητας δεν είναι ένα αδύνατο όνειρο. Στα χωράφια μας στο La Gacilly και στα γειτονικά εδάφη, οι γεωπόνοι μας προσπαθούν να αυξήσουν τη βιοποικιλότητα. Αυτό είναι το βαθύ νόημα της αγροοικολογίας: υπερβαίνοντας τις οργανικές μεθοδολογίες. Σημαίνει να εξετάζουμε την παραγωγή των φυτών ως ένα ενιαίο, πολύπλοκο ζωντανό ον, που αποκαλύπτει τον πλήρη πλούτο του μόνο με το χρόνο.

ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ

 

Για περισσότερα από 10 χρόνια συνεργαζόμαστε στη Βρετάνη με το LPO (το γαλλικό αντίστοιχο της Bird Life International) για τη διεξαγωγή ενός σχεδίου διαχείρισης βιοποικιλότητας σε όλες τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

biodiversity refuge
yves rocher beekepers

ARNIE

 

Οι μέλισσες, οι πραγματικοί φρουροί, είναι ένας εξαιρετικός δείκτης βιοποικιλότητας. Η Yves Rocher φιλοξενεί εκατομμύρια από αυτούς στους χώρους του La Gacilly!
Η εταιρεία μας καταπολεμά ενεργά τη μείωση των πληθυσμών των μελισσών, προσφέροντάς τους ένα σπίτι με περίπου 200 κυψέλες που εκτείνονται σε 60 εκτάρια βιολογικών λουλουδιών. Χάρη στον ακριβή αριθμό των λουλουδιών γύρω από τις κυψέλες, ήταν δυνατό να υπολογιστούν οι ετήσιοι διαθέσιμοι πόροι νέκταρ.

ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΜΑΣ ΧΩΡΟΙ

 

Τα εργοστάσιά μας στη Βρετάνη παράγουν και διανέμουν περισσότερα από 300 εκατομμύρια προϊόντα ετησίως σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας, άμεσα και έμμεσα, περισσότερες από 10.000 θέσεις εργασίας στην περιοχή.
Τα μοντέλα διαχείρισης μας έχουν λάβει την τριπλή πιστοποίηση «Ποιότητα, Ασφάλεια, Περιβάλλον». Το εστιατόριο της εταιρείας μαγειρεύει βιολογικά λαχανικά από την τοπική κηπουρική.

Βιομηχανία Yves Rocher

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

Από το 2004, το Φεστιβάλ Φωτογραφίας προσφέρει στους επισκέπτες του μια αισθητηριακή εμπειρία: εκατοντάδες φωτογραφίες κοσμούν τους δρόμους, τους κήπους και τα σοκάκια του La Gacilly και ο χώρος είναι προσβάσιμος σε όλους, δωρεάν. Αφιερωμένο στους λαούς και τη φύση, είναι το κορυφαίο ευρωπαϊκό φεστιβάλ φωτογραφίας εξωτερικού χώρου. Πραγματοποιείται από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο και έχει φιλοξενήσει 2 εκατομμύρια επισκέπτες.

LA GRÉE DES LANDES: THE ECO-HOTEL SPA YVES ROCHER

 

Το Eco-Hotel Spa στο La Gacilly έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου σύμφωνα με κριτήρια φιλικά προς το περιβάλλον. Έχει λάβει πιστοποιήσεις Green Globe και Ecolabel. Προσφέρει ένα εναλλακτικό όραμα του κόσμου σε ένα πλαίσιο που περιβάλλεται από τη φύση. Αντιπροσωπεύει μια ομορφιά που προέρχεται από τη φύση για να μας οδηγήσει στην ευημερία.

eco hotel spa yves rocher
bottom of page